Bijna de helft van de Nederlanders tekent wel eens een contract dat ze niet begrijpen. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van juridisch dienstverlener DAS.

Huurcontract tekenen

Dit komt het meest voor bij koop- of huurcontracten (34%), gevolgd door arbeidsovereenkomsten (22%).

Hulp bij problemen huurcontract

Meer dan de helft van de Nederlanders (56%) vraagt geen juridisch advies bij contracten. Soms omdat ze geen advies nodig hebben, maar vaak ook omdat advies inschakelen te duur is, of omdat ze niet weten waar ze moeten zijn. Leden van de Woonbond kunnen met vragen over hun huurcontract terecht bij de Huurderslijn, de juridische ledendienst van de Woonbond. Daarnaast hebben we ook modelcontracten die huurders kunnen downloaden.

Vreemde voorwaarden

Door de schaarste op de woningmarkt komen woningzoekenden vaak vreemde voorwaarden tegen in huurcontracten. Verhuurders durven meer, door de krapte op de huurmarkt. Onlangs publiceerden we een overzicht met vreemde voorwaarden bij huurovereenkomsten.