De Woonbond en het Woonbond Kennis- en Adviescentrum gaan vanaf 1 januari verder als één organisatie.

Huurders struinen over informatiemarkt. Woonbond/Jan Reinier van der Vliet 

De Verenigingsraad van de Woonbond stemde in met het samengaan van de twee organisaties.

Kennis en ondersteuning

Het Woonbond Kennis- en Adviescentrum is een opleidings- en adviesbureau dat werkt in opdracht van huurdersorganisaties, woningcorporaties en gemeenten. Deze activiteiten zijn ondergebracht in een aparte stichting, maar gaat vanaf 1 januari 2020 deel uitmaken van de vereniging. ‘De integratie levert een mooi besparing op overhead kosten op, en dat is positief voor de slagkracht van onze organisatie’, zegt Woonbonddirecteur Paulus Jansen. ‘Huurdersorganisaties blijven bij ons terecht kunnen voor advies, onderzoek en cursussen.’