Aanstaande zondag 14 maart voert de Woonbond samen met duizenden anderen actie voor beter klimaatbeleid. De verkiezingen staan voor de deur. Dit is het moment om je stem te laten horen. Iedereen kan aan dit Klimaatalarm(externe link) meedoen: op een veilige afstand en vanuit huis.

Klimaatmars 

Je voelt het misschien niet direct, maar de klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. Toch geeft overheid nu miljarden euro’s uit aan voordelige leningen, subsidies en belastingvoordelen voor grote vervuilende bedrijven. De Woonbond en de andere initiatiefnemers willen die miljardensteun wordt ingezet voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Dus juist en vooral voor burgers.

De wooncrisis en het klimaatbeleid

Natuurlijk zijn er andere problemen die ook aangepakt moeten worden, zoals de wooncrisis en betaalbare woonlasten. De wooncrisis is het belangrijkste onderwerp waar de Woonbond zich nu op inzet. Dat kan samen met een eerlijk klimaatbeleid. Er moeten heel veel nieuwe woningen gebouwd worden. De Woonbond pleit voor de bouw van heel veel energiezuinige woningen, zodat mensen niet alleen kunnen wonen, maar ook een lage energierekening hebben.

Betaalbaar en leefbaar

Ook betaalbare woningen in leefbare wijken staat hoog op de agenda. Bestaande huizen moeten worden aangepakt om te zorgen dat ze geschikt zijn voor bijvoorbeeld ouderen die langer zelfstandig blijven wonen of voor jongeren die na een paar jaar aan een gezin beginnen. Dat kan hand in hand kan gaan met verduurzaming, maar dan moet de overheid niet langer de sociale huursector een loodzware belasting in de vorm van een verhuurderheffing opleggen.

Doe mee met de demonstratie

De Woonbond pleit voor een daadkrachtig en eerlijk klimaatbeleid. Op zondag 14 maart kan je dit pleidooi steunen(externe link): online of door mee te doen aan de kleine actie bij jou in de buurt. Al meer dan 18.000 mensen doen mee om het Klimaatalarm luid te laten horen!