Huurdersorganisatie Om het werk van bewonerscommissies makkelijker te maken, heeft de Woonbond nieuwe hulpmiddelen ontwikkeld. Tijdens het webinar op 8 februari hierover worden deze gepresenteerd.

Drie mensen staan buiten voor hun appartementencomplex met elkaar te praten.
Huurders die samen optrekken en zich niet tegen elkaar uit laten spelen, kunnen echt wat in de melk te brokkelen krijgen. Met de nieuwe hulpmiddelen helpt de Woonbond bewonerscommissies vooruit in hun werk.Getty

Het pakket bestaat uit een e-learning, handige stappenplannen en een brochure. Naast de wet- en regelgeving is er ook veel aandacht voor de vele praktische zaken die komen kijken bij het huurderswerk. Deze hulpmiddelen zijn zowel geschikt voor huurders die net beginnen zich te organiseren, als voor bestuursleden van huurdersorganisaties die daarbij willen helpen.

Meer zeggenschap met een bewonerscommissie

Huurders die zich organiseren staan sterker wanneer verhuurders of gemeenten plannen maken over hun complex, buurt of wijk. Ben je een huurder die samen op wil trekken met buren om meer te bereiken in jullie complex, straat of buurt? Richt dan een bewonerscommissie op.

Lancering tijdens webinar

Op 8 februari organiseert de Woonbond een webinar waarin deze tools voor bewonerscommissies gelanceerd worden. Dit webinar is voor iedereen gratis te volgen en achteraf terug te kijken, meld je hiervoor aan. Ook kun je tijdens dit webinar via de chat vragen stellen. Na afloop zijn alle tools beschikbaar op de website en kun je ermee aan de slag.