Huurwijzer De eerste Huurwijzer van 2024 ligt bij Woonbondleden op de mat. Benieuwd naar wat je in deze special over de jaarlijkse huurverhoging nog meer kunt lezen? Wij zetten het op een rij.

Cover Huurwijzer 2024-1
Cover Huurwijzer 2024-1Woonbond / Josje Deekens

Inspecteer je huurverhoging

Veel huurders krijgen dit jaar te maken met een forse huurverhoging. Check in onze jaarlijkse special of het voorstel van je verhuurder klopt. En of het loont om bezwaar te maken.

Voor online info: lees Huurverhoging 2024 of ga naar checkhuurverhoging.nl

Klussen voor je medemens

Hoogopgeleid kantoorwerk heeft in deze tijd meer aanzien dan werk met de handen. Maar uiteindelijk kan de maatschappij niet zonder mensen die goed kunnen klussen. Bij Repair Cafés en in sociale klusteams zetten handige vrijwilligers hun vaardigheden en kennis belangeloos in voor hun medemens. Lees meer

Ledenpanel over de huurtoeslag

De huurtoeslag is een zegen en een vloek, blijkt uit de reacties van het Woonbond-ledenpanel. Een ruime meerderheid vindt het terecht als ook huurders in de vrije sector recht krijgen op huurtoeslag. Lees meer.

Huurders trots op buurt Leeuwarden

We bezochten de bewoners van de Hollanderwijk in Leeuwarden. Fel protest in de jaren ’70 leidde tot behoud van hun bijzondere woningen. De wijk is inmiddels een rijksmonument, waarin fijn kan worden gewoond.

Geen wijk zonder wij

Huurwijzer heeft een nieuwe columnist. Antropoloog en onderzoeker Jeske Jongerius vond na zestien jaar eindelijk een huurwoning met vast contract en beseft dat ze niet alleen in een huis is gestrand, maar ook in een wijk. Voor het eerst in haar ‘wooncarrière’ zit ze in een buurtappgroep en daar ontbloot zich een lokaal sociaal web.

En verder…

  • Flitsinterview: Robbert Vullings weigert de huurverhoging
  • Mijn huisbaas en ik: Dreigende huisuitzetting en lekkage
  • Vier vragen en antwoorden: Enkelglas is een gebrek
  • Schuurpapier: Buiten de boot door puntensysteem