Ben je het niet eens met de huurverhoging die op 1 juli ingaat? Dan kun je de komende dagen nog bezwaar maken. Na 30 juni kan het niet meer. Je zit dan aan de huurverhoging vast.
Bezwaar maken tegen de huurverhoging kan op twee manieren. Stuur de verhuurder een brief met de reden(en) van je bezwaar en blijf de oude huurprijs betalen. Of stuur géén brief, maar maak uitsluitend bezwaar door de oude huurprijs te blijven betalen.
Kom tijdig in actie
Schriftelijk bezwaar maken tegen een huurverhoging die op 1 juli ingaat kan tot en met 30 juni. Je bezwaarschrift moet vóór 1 juli bij de verhuurder zijn. De oude huurprijs blijven betalen kan tot het moment dat de huur van juli betaald moet zijn. Bij de meeste verhuurders is dat ook 1 juli.
Controleer of voorstel aan wettelijke eisen voldoet
Voor je bezwaar maakt, is het goed te controleren of je bezwaar kans op succes heeft. Op checkhuurverhoging.nl(externe link) kun je stap voor stap nagaan of het huurverhogingsvoorstel aan alle wettelijke vereisten voldoet. Is dat niet zo? Dan presenteert de check een bezwaarbrief die je kunt opsturen aan de verhuurder. Is dat wel zo? Dan vertelt de check wat dan nog je opties zijn.
Huur je gereguleerd of geliberaliseerd?
De check geldt voor zelfstandige woningen met een gereguleerd (niet-geliberaliseerd) huurcontract. Weet je niet of je gereguleerd of geliberaliseerd huurt? Check dan hier hoe het zit.
Wat als de huurverhoging later ingaat?
Tegen een huurverhoging die per 1 juli ingaat moet je vóór 1 juli bezwaar maken. Voor een huurverhoging met een latere ingangsdatum heb je uiteraard langer de tijd. Als je huurverhoging bijvoorbeeld per 1 augustus ingaat, heb je nog tot en met 31 juli de tijd om bezwaar te maken. Je moet dus bezwaar maken vóór de ingangsdatum.
Persoonlijk advies nodig?
Wil je persoonlijk advies over bezwaar maken? Bel dan met de Huurderslijn (020-5517755) de ledenservice van de Woonbond. Om geholpen te kunnen worden aan de Huurderslijn moet je al lid zijn (of eerst lid worden) van de Woonbond.