Wil je verhuurder dat je per 1 juli huurverhoging gaat betalen? Kom op tijd in actie. Doe vóór 1 juli de Woonbondcheck.

De huurprijzen van alle ‘sociale’ (in huurprijs door de overheid gereguleerde) huurwoningen moeten dit jaar worden bevroren.  Particuliere verhuurders en vastgoedbeleggers gaan soms hier de mist mee in. Zij vragen dan een huurverhoging die in de ‘vrije sector’ misschien wél zou mogen, maar in de sociale sector niet. Ook als huurder in de vrije sector is het verstandig de verhoging te controleren. Dit jaar geldt er voor het eerst een wettelijk maximum voor de huurverhoging in de vrije sector. 

Doe de check

Met deze check van de Woonbond controleer je of jouw verhuurder dit jaar huurverhoging mag vragen. Wat je moet doen als je een huurverhoging krijgt terwijl je in de sociale sector huurt. Of wat je moet doen als je in de vrije sector huurt, maar een huurverhoging krijgt die te hoog is. De check vertelt precies waar je op moet letten en wijst je naar de juiste bezwaarbrief.

Niet zomaar betalen

De huurverhoging op 1 juli gaan betalen en pas na die tijd checken of de huurverhoging was toegestaan is niet slim. Als je betaalt laat je weten dat je instemt. Het kost veel moeite om een onterechte huurverhoging achteraf nog terug te draaien. En in sommige gevallen is het zelfs onmogelijk.

Bel de Huurderslijn als je vragen hebt

Het is bijna 1 juli. Je hebt dus nog een paar dagen om te checken of de huurverhoging die jouw verhuurder per 1 juli wil hebben wel klopt. Ben je lid van de Woonbond en heb je daar persoonlijk advies bij nodig? Bel dan met de Huurderslijn.