Op 18 en 19 oktober zijn er twee gratis webinars voor huurders en hun organisaties: op 18-10 over kabinetsplannen voor de huurtoeslag en op 19-10 over verduurzamen bij particuliere verhuurders en VvE’s.

Woonbond webinar
Zeno Winkels en Maarten Wiedemeijer tijdens een Woonbond-webinar.

Voor deze twee webinars kun je gratis inschrijven. Je hoeft geen lid te zijn van de Woonbond.

18-10: kabinetsplannen huurtoeslag

Als het aan het kabinet ligt gaat de huurtoeslag in 2024 op de schop. Er zijn plannen om vanaf dan te gaan werken met een zogenaamde ‘normhuur’. Wat zijn de gevolgen voor huurders als deze kabinetsplannen doorgaan? Het Nibud deed daar onderzoek naar. Over de uitkomsten van dat onderzoek gaan we in gesprek met wetenschappelijk medewerker Jasja Bos en we delen de visie van Woonbond op deze uitkomsten en de kabinetsplannen.

Het live-webinar is voorbij. Je kunt je nog wel inschrijven om de opname van dit webinar terug te kijken. Naar inschrijfpagina.

19-10: verduurzamen bij particuliere verhuurders en VvE’s

Woningcorporaties zijn redelijk op weg met energiezuinig maken van woningen, maar bij particuliere verhuurders en VvE’s verloopt dit minder voorspoedig. In het webinar van 19 november leggen we uit aan welke afspraken verhuurders in de particuliere sector en binnen VvE’s zich moeten houden. En wat je rechten en mogelijkheden zijn als huurder. Anne Ubbels, energieadviseur bij de Woonbond, presenteert dit webinar.

Het live-webinar is voorbij. Je kunt je nog wel inschrijven om de opname van dit webinar terug te kijken.  Naar inschrijfpagina.

Agenda Woonbondevenementen

Benieuwd naar wat de Woonbond nog meer organiseert? In de Agenda vind je een overzicht van evenementen die we dit kalenderjaar nog aanbieden. In de loop van december gaat het programma voor 2023 online.