Rondkomen wordt door de hoge energieprijzen en de stijgende inflatie steeds moeilijker voor steeds meer mensen. De gemeente Den Bosch vond een manier om zoveel mogelijk inwoners met zorgen over hun financiële situatie te helpen met advies.

De Bossche Bespaar Karavaan trekt de buurten in Caboom – Mari Durieux 

Onder het motto ‘wij komen naar je toe deze winter!’ bedacht Den Bosch een ‘reizend, informatief pop-up wijkfestival’: de Bossche Bespaar Karavaan. In januari en februari trekt de gemeente samen met dertig maatschappelijke organisaties door negen verschillende Bossche buurten. Ook de Woonbond reist mee.

De Woonbond brengt het onderwerp energie op Steffie.nl(externe link) onder de aandacht. Steffie is een online hulp die moeilijke onderwerpen op een makkelijke manier uitlegt in gesproken woord, in beeld én in verschillende talen. Zo kan iedereen meekomen in de energietransitie en zelf aan de slag met energie besparen. Lees er hier meer over. 

Laagdrempelige manier om mensen te bereiken

Bosschenaren die de reizende informatiemarkt bezoeken, kunnen rekenen op een Bespaar Show met loterij, een goochelaar, een DJ die leuke plaatjes draait en een gratis kop koffie met gebak.

Woonbond-adviseur Anita Govaerts is van 20 januari tot 12 februari alle vrijdagen en zaterdagen op de informatiemarkt aanwezig. ‘De Bespaar Karavaan zou eigenlijk naar veel meer plekken in Nederland moeten komen. Dit verdient navolging in de rest van het land, want het is een heel laagdrempelige manier voor gemeenten, corporaties en maatschappelijke organisaties om de mensen te bereiken die hier het meest mee geholpen zijn.’

Woonbond voert dit jaar campagne om huurders te helpen energie te besparen. Voor energiebespaartips speciaal voor huurders en voor inspiratie over hoe andere huurders energie besparen ga je naar woonbond.nl/haalenergieuitjerekening.