Huren en geld Voorstel ontvangen voor een huurverhoging per 1 juli? Doe de online check om na te gaan of het voorstel klopt. Als dat niet zo is kun je met succes bezwaar maken.

Getty

Veel huurders ontvangen voor 1 mei een voorstel voor de huurverhoging per 1 juli. Met de online check van de Woonbond kun je nagaan of dit voorstel aan alle wettelijke eisen voldoet. Als dat niet zo is kun je met succes bezwaar maken. In dat geval toont de check een bezwaarbrief die je kunt opsturen aan je verhuurder.

CHECKHUURVERHOGING.NL

De check gaat over sociale huurwoningen, oftewel zelfstandige woningen met een gereguleerde (niet-geliberaliseerde) huurprijs. Is je huurprijs geliberaliseerd? Lees dan over de huurverhoging in de vrije sector. Of huur je een onzelfstandige woonruimte, lees dan over de huurverhoging van kamers.

Advies vragen bij Huurderslijn

De jaarlijkse huurverhoging roept altijd veel vragen op. Als je lid bent van de Woonbond kun je met die vragen terecht bij de Huurderslijn, de ledenservice van de Woonbond.

Gratis college voor leden

Als je lid bent kun je ook gratis een online college volgen over de huurverhoging. Daarin gaan we uitgebreid op alle regels in en beantwoorden we vragen van kijkers. We leggen ook uit wanneer je bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging en hoe je dat moet doen.